Een duurzame onderneming kan nooit kwaad, maar wat is de reden dat nog lang niet alle ondernemingen zich verduurzamen? Dit heeft te maken met een groot misverstand. Veel ondernemingen denken dat een duurzame onderneming duur en kostbaar is. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn. 

Een duurzame onderneming biedt immers op lang termijn financiële voordelen. In dit artikel richten wij op enkele financiële voordelen die het gevolg zijn van een duurzame aanpak in een onderneming. Hopelijk opent dit de ogen van veel ondernemers om alsnog de onderneming te verduurzamen. Ieder steentje draagt immers bij in het tegengaan van de klimaatverandering!

Kosten besparen door inkopen

Indien een bedrijf refurbished inkoopt, zal dit betekenen dat de inkopen goedkoper zullen zijn. De producten zijn immers al een keer in gebruik gesteld, waardoor de waarde verlaagd is en de producten daardoor goedkoper zijn, ook voor de onderneming. Door duurzaam, oftewel refurbished, in te kopen, zal de onderneming de kwaliteit, levensduur en garantie ontvangen van een nieuw product, maar tegen een lagere prijs. Dat is mooi meegenomen!

Kosten besparen door afvalreductie

Indien een bedrijf producten refurbished printers, smartphones of tablets verkoopt, zal de levensduur van deze producten verlengd worden. De producten krijgen immers een tweede of misschien zelfs derde eigenaar. Om die reden zal de hoeveelheid afval van de onderneming verminderen, aangezien er minder producten weggegooid worden. Doordat de afvalverwerking redelijk prijzig is, zal dit op termijn een hoop kosten kunnen schelen! Een refurbished printer kan dus een redelijk verschil maken.

Meer omzet!

Als bedrijf streef je uiteraard naar een optimalisatie van de omzet. Hoe meer omzet, hoe beter het bedrijf. Door het bedrijf te verduurzamen, zal het bedrijf zijn merkimago verbeteren. Het verduurzamen houdt immers in dat het bedrijf zich inzet om het klimaatprobleem tegen te gaan. Deze positieve eigenschap wordt door veel consumenten gewaardeerd, waardoor zij sneller producten bij het betreffende bedrijf zullen kopen en daardoor een concurrentievoordeel krijgen.

Gezondere werkomgeving

Een bedrijf verduurzamen hoeft uiteraard niet enkel te gaan om te producten dat het bedrijf verkoopt. Een verduurzaamd bedrijf kan ook duiden op een duurzaam beleid binnen het bedrijf. Zo is het mogelijk dat het bedrijf gebruik maakt van zo min mogelijk papier. Een duurzaam beleid kan ook leiden tot een gezondere werkomgeving voor de medewerkers. Milieuvriendelijke schoonmaakproducten zijn immers niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van het personeel. Het product bevat immers geen schadelijke stoffen en is bovendien 100% afbreekbaar. Werknemers zullen betere prestaties leveren in een gezonde omgeving, waardoor deze aanpassing uiteindelijk ook kan leiden tot een verbetering van het bedrijf.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *