Houden bedrijven toegang tot talent?

Nee, niet echt meer. Aangezien de verzamelde informatie niet veel rijker is dan wat een concurrerende bureau aan te bieden heeft. Bedrijven gaan ook steeds meer en meer online, dit komt doordat klanten vaak geen zin hebben om ergens naar toe te gaan. Bijvoorbeeld kleding kopen, want dit wordt steeds vaker online gedaan omdat mensen dit liever even snel thuis doen dan dat ze echt naar de stad moeten. Maar dit is ook zeker niet het enige wat vaker online wordt gedaan. Je hebt bijvoorbeeld ook de site Coolblue hier kun je van allerlei elektronica kopen en dit wordt ook vaak gedaan. Hier kun je dus koelkasten, televisies, koptelefoons en nog veel en veel meer kopen. Ook boodschappen wordt steeds vaker online besteld, omdat boodschappen doen veel tijd inneemt.

Concurrentie

Online

Je kunt hier dus veel tijd op besparen als je het efficiënter doet en dat kan met online boodschappen. Je hoeft namelijk alleen even op je lijstje te kijken en dan kun je het op de website of app zo aanvinken en daarna afrekenen en dan wordt het daarna bezorgt, omdat dit zo makkelijk is wordt het dus ook steeds populairder. Ook in de supermarkten heb je nu ook steeds vaker zelfscan kassa’s. Deze kassa’s vervanger in principe ook gewoon de mensen achter de kassa’s. De supermarkten worden waarschijnlijk in de toekomst nog zelfstandiger

Meer online

Maar eigenlijk zowat elk gebied wordt steeds meer online, want ook elk bedrijf heeft bijvoorbeeld een website, dit is dan ook meestal het visitekaartje van het bedrijf. De website zegt meestal al heel veel over een bedrijf. Je kan bijvoorbeeld kijken naar afbeeldingen, lettertype en de kleuren. Naast het online boodschappen doen en sites, zoals Coolblue heb je ook nog Bol.com, deze site biedt eigenlijk alle producten wel aan. Op Bol.com kun je dingen, zoals boeken tot en met kleding kopen. Maar er zijn ook nog veel meer andere dingen te koop op Bol.com. Het aanbod is dus heel erg breed wat betekent dat Bol.com heel veel doelgroepen aanspreekt, wat een voordeel of een nadeel kan zijn. Het voordeel is dat je veel kunt verkopen en een nadeel is dat je sommige dingen misschien niet verkoopt omdat je de doelgroep bijvoorbeeld niet hebt aangesproken. Meerdere doelgroepen aanspreken is namelijk ook een stuk lastiger.